Liste over varer fra producent OhDear - Mohair sokker

Ohdear er 100% famileejet af Steen Sørensen. Steen har solgt sokker og strømper i mohair i 12 år til rigtig mange danske, svenske og norske fødder og kender kun til tilfredse kunder.


Mohairulden stammer fra mohairgeden og kommer fra leverandører i Texas, Syd Afrika, New Zealand og nogle gange også fra avlere i Danmark og England. Ulden opkøbes på verdensmarkedet af spinderierne, der vasker og kæmmer hårene til ”tops” der laves i garn til strikkefabrikken i England. På strikkeriet strikkes strømperne i ufarvet mohairtråd sammen med en nylontråd. Nylon giver stræk og sammenhængskraft i strømpen og kan ikke undværes. Der strikkes i forskellige mønstre og når sokken er strikket farves hele sokken i de ønskede farver.


Der er i fremstillingen eller avlen ikke involveret børnearbejde eller udnyttelse af fattige ulande. OhDear er stolte af, at deres sokker er engelske og er forarbejdet efter de bedste traditioner og metoder. På deres fabrik, der  bl.a. strikker kvalitetssokker til de bedste huse i England og der arbejdes efter metoder, der er udviklet gennem 4 generationers famileejerskab med en fast og stabil medarbejderstab.